Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yayoi Kusama

22 maart 2019 - 1 september 2019

€17.50
Yayoi Kusama te zien in Museum Voorlinden

Tot en met 1 september toont Museum Voorlinden enkele iconische werken van Yayoi Kusama.  Aanleiding was de negentigste verjaardag van Yayoi Kusama op vrijdag 22 maart. Ze wordt gezien als één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars. De Japanse kunstenaar wordt ook wel de koningin van de stippen genoemd.

Te zien zijn haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets. In haar hele oeuvre probeert ze iets ongrijpbaars als grenzeloosheid te vangen. Het concept van oneindigheid kun je in haar werk letterlijk ervaren. Zo ook in Museum Voorlinden. Het kunstwerk Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls is door 2 personen tegelijkertijd te ervaren. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven dit werk te ervaren wordt er gewerkt met tijdsloten. Je kan dan het kunstwerk 45 seconden ervaren.

De kunst van Kusama sluit perfect aan bij hedendaagse sociale media als Instagram. Behalve dat je haar kunst kunt ondergaan, is ze door terugkerende motieven als stippen en pompoenen ook erg herkenbaar. Sinds 2017 heeft ze in Tokyo haar eigen museum.  En is er een uitgebreide autobiografie verschenen.

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama, Pumpkin, 2009

Gegevens

Begin:
22 maart 2019
Einde:
1 september 2019
Kosten:
€17.50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
voorlinden.nl/tentoonstelling/yayoi-kusama/

Locatie

Voorlinden
Buurtweg 90
Wassenaar, 2244 AG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)70 512 1660
Website:
voorlinden.nl/