Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The death of Melanie Bonajo

20 april 2018 - 29 oktober 2018

€12,50
Melanie Bonajo, Bonnefantenmuseum Maastricht

The Death of Melanie Bonajo is het eerste overzicht van video-installaties van de Nederlandse kunstenaar Melanie Bonajo. De tentoonstelling is in veel opzichten een indringende ervaring omdat de installaties alle zintuigen aanspreken. 

The Death of Melanie Bonajo. How to unmodernize yourself and become an elf in 12 steps.

De titel van de tentoonstelling klinkt dramatisch. Maar in het licht van bezinning op onze wereld, moet je sterven om herboren te worden. En bij de wedergeboorte kun je jezelf opnieuw uitvinden en vormgeven. Wat wil jij zijn? Een vogel? Een rots? Een gevoel? Een geluid? Een elf? Jouw elf? Jezelf?  Op de weg die de bezoeker aflegt door de tentoonstelling staat de elf symbool voor het verschil maken. Stap voor stap wordt de bezoeker meegenomen in “de ander”, waarbij hij soms vergeet hoe anders de ander eigenlijk is.

Bonajo’s multidisciplinaire werk getuigt van engagement. Het gaat over de toenemende verschillen tussen arm en rijk en de ongelijke verdeling van middelen. En over de “ander” die afwijkt, of dat nu is door ras, geslacht of ideeën. Het gaat over onze relatie met de natuur, in onze wereld die steeds meer technologisch wordt. Het gebrek aan intimiteit en toenemende isolatie. Hoe zoeken we in ons leven de balans tussen ons verstand, ons hart en ons lichaam.

Melanie Bonajo – Beeld uit Progress vs Regress (2016)

Melanie Bonajo

Melanie Bonajo (1978, Heerlen) woont en werkt afwisselend in Amsterdam en New York. Bonajo heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een tegendraadse kunstenaar. Bonajo neemt met haar onconventionele films en werkwijze een geheel eigen positie in binnen de hedendaagse beeldende kunst. Wat betekent het om af te wijken van onze huidige levensstandaard en van de algemeen geaccepteerde maatschappelijke kaders? Ze maakt multidisciplinair werk, waarin zij fotografie, video, performances, muziek en installaties combineert.

Haar werk is inmiddels in een groot aantal internationale groepstentoonstellingen gepresenteerd. Ze had solo’s in het Foam Fotografiemuseum Amsterdam (2016) en in de Frankfurter Kunstverein (2017). Daarnaast zijn haar films onder andere vertoond in de Kunsthalle Basel (2016), tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). In 2017 was zij geselecteerd voor de Prix de Rome prijs 2017. Momenteel is zij één van de genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de kunst 2018.

 

Gegevens

Begin:
20 april 2018
Einde:
29 oktober 2018
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
bonnefanten.nl/nl/tentoonstellingen/programma_2018/melanie_bonajo

Locatie

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
Maastricht, 6221 KX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)43 3290190
Website:
https://www.bonnefanten.nl/nl/