Robin Uleman – Quarantaine

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Robin Uleman – Quarantaine

1 september 2018 - 4 februari 2019

€6
Robin Uleman, Stedelijk Museum Breda

Quarantaine in het Stedelijk Museum Breda  is de eerste solotentoonstelling van Robin Uleman (1969).

Wat ziekte met twee geliefden doet

De afgelopen jaren maakte Robin Uleman talloze portretten van zijn vriendin en van zichzelf. Na jarenlang gewerkt te hebben als grafisch ontwerper wilde hij zich ontwikkelen tot kunstenaar. In diezelfde periode ondergaat zijn vriendin een zware medische behandeling. Die beïnvloedt hun leven ingrijpend. In een reeks indringende portretten heeft Uleman vastgelegd wat dat doet wanneer van twee geliefden de één een ingrijpende medische behandeling moet ondergaan. Inmiddels is zijn vriendin genezen verklaard. Aan de ene kant zijn de portretten afstandelijk, waarbij op haast klinische wijze hij zichzelf en zijn vriendin heet geobserveerd en vastgelegd. Met name de weergave van de menselijke huid met haar vlekjes en verkleuringen waar botten en spieren door de huid heen schijnen maakt indruk. Tegelijkertijd zijn de portretten ook heel intiem en persoonlijk. En geven ze een inkijkje in de binnenwereld van de geportretteerden. 

Quarantaine

De titel van de tentoonstelling, Quarantaine, verwijst naar de afstand die kan ontstaan als twee geliefden zo’n proces doormaken. Daarin zijn ze samen en tegelijkertijd alleen. Teruggeworpen op zichzelf. Op de tentoonstelling hangen hun beider portretten vaak naast elkaar. Toch lijken ze mijlenver van elkaar verwijderd, ieder in een eigen cocon. 

Robin Uleman

Robin Uleman studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en maakte naam als grafisch ontwerper. Hij maakte diverse boeken met documentair fotograaf Henk Wildschut, waaronder Ville de Calais.

Gegevens

Begin:
1 september 2018
Einde:
4 februari 2019
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
stedelijkmuseumbreda.nl/tentoonstelling/quarantaine

Locatie

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
Breda, 4811 GH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)76 529 9900
Website:
stedelijkmuseumbreda.nl