Laia Abril over vrouwenhaat in Foam

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Laia Abril over vrouwenhaat in Foam

6 november 2020 - 7 maart 2021

€12,50
Laia Abril in Foam

De Spaanse kunstenaar Laia Abril (1986) is winnaar van de Foam Paul Huf Award 2020. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een getalenteerde jonge fotograaf. Abril gebruikt in haar werk zowel fotografie, tekst, videa als geluid. Met haar werk vertelt ze intieme, ongemakkelijke en verborgen verhalen. Vaak gaan ze over de ongelijkheid tussen de seksen en de onderdrukking van de vrouw.

De prijs bestaat naast een geldbedrag uit een solotentoonstelling in Foam. Het biedt de winnaar een podium voor haar werk. In Amsterdam is nu tot en met 10 januari de tentoonstelling On Rape van Laia Abril te zien. 

Laia Abril in Foam

Laia Abril, Ala Kachuu, 2019

On Rape is het tweede hoofdstuk van Abril van haar project: A History of Misogyny. Het eerste hoofdstuk, On Abortion, handelde over de gevaren en schade veroorzaakt door het ontzeggen aan vrouwen van een legale, veilige en gratis toegang tot abortus. Behalve tentoonstellingen is van dit hoofdstuk ook een boek verschenen. Het boek is verkrijgbaar op Amazon.nl. Wat mij betreft is het één van de mooiste fotoboeken van 2018.

Het doel van On Rape is het aan de kaak stellen van de verkrachtingscultuur die nog steeds in vele instituties in verschillende samenlevingen over heel de wereld heerst. Aanleiding was de vrijspraak van een groep van vijf mannen in Spanje die een meisje van 18 jaar hadden verkracht. Abril onderzoekt de oorsprong van deze cultuur en vertaalt dit naar beelden.

Gegevens

Begin:
6 november 2020
Einde:
7 maart
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
foam.org/nl/museum/programma/laia-abril-on-rape-a-history-of-misogyny-chapter-two

Locatie

Foam
Keizersgracht 609
Amsterdam, 1017 DS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)20 551 6500
Site:
foam.org/nl/home