Inopportune: Stage two – Cai Guo-Qiang

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inopportune: Stage two – Cai Guo-Qiang

1 juni - 31 augustus

€19.90
Inopprtune: Stage two van Cai Guo-Qiang in het Kröller-Müller Museum

Cai Guo-Qiang is één van de bekendste kunstenaars in China. Zijn installatie Inopportune: Stage two (2004) is momenteel te zien in het Kröller-Müller Museum.

De installatie bestaat uit negen replica’s van tijgers vol pijlen en een decorstuk in de vorm van een bergje met een boom. De tijgers zweven in doodsnood in de ruimte. Door de levensechte uitvoering wordt een directe, fysieke reactie bij het publiek opgeroepen. Het is de bedoeling dat de toeschouwer de pijn van de met pijlen doorboorde tijgers ook voelt.

Cai Guo-Qiang, hedendaagse kunst in China

Cai Guo-Qiang – Inopportune Stage Two

Cai Guo-Qiang (1957) heeft een zeer persoonlijk oeuvre opgebouwd.  Daarbij werkt hij veelvuldig met buskruit. Met zijn installaties geeft hij een reactie op terrorisme, oorlogsgeweld en, in dit geval, uitroeiing van diersoorten. Naast Inopportune: Stage two wordt ook Myth: Shooting the suns: Project for extraterrestrials no. 21 (1994) getoond.

Cai Guo-Qiang in het Kröller-Müller Museum

Cai Guo-Qiang, Myth Shooting ths suns project for extraterrestrials n. 21, 1994

De cultuur en de traditie van zijn vaderland China zijn voor Cai Guo-Qiang belangrijke inspiratiebronnen. Veel werken van Cai gaan over het vrijmaken van energie en het scheppen van nieuwe mogelijkheden door middel van vernietiging. Cai’s idee daarbij is dat de mens vanuit de chaos steeds opnieuw moet zoeken naar een evenwicht met de krachten van het heelal. Die complexe relatie van de mens tot zijn leefomgeving is ook het thema van Inopportune: Stage two.

Tot en met 19 april 2020 zijn de werken te zien in het Kröller-Müller Museum. 

Gegevens

Begin:
1 juni
Einde:
31 augustus
Kosten:
€19.90
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
krollermuller.nl/inopportune-stage-two

Locatie

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
Otterlo, 6731 AW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)318 591 241
Site:
krollermuller.nl/uniek-in-elk-seizoen