Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De schatkamer ! Meesterwerken uit de Hermitage

2 februari 2019 - 26 augustus 2019

€18
De schatkamer, Hermitage
De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar. Reden voor de jubileumtentoonstelling De Schatkamer ! Tot en met 25 augustus leent Amsterdam 200 topstukken uit de schatkamers van de Hermitage in Sint Petersburg.
Samen met het Louvre in Parijs en het Metropolitan in New York behoort de Hermitage in Sint Petersburg tot de grootste musea in de wereld. Met een collectie die is opgebouwd door tsarina Catherina de Grote en de daaropvolgende tsaren.  Een collectie met daarin kunstwerken van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques. Maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst.
Het oudste stuk op de tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam is een vrouwenfiguurtje van 23.000 jaar geleden. In 1983 gevonden in Midden-Rusland: de Venus van Kostjonki. Eén van de jongste werken is een installatie van de Belg Jan Fabre uit 2016. De Hermitage toont op de tentoonstelling de werken steeds in paren van twee. Zodat je verschillen en overeenkomsten ziet en zo over kunst leert na te denken. Zo wordt de Donna nuda  uit de school van Leonardo da Vinci afgezet tegen een ander naakt vier eeuwen later gemaakt door Henri Matisse. Zij vormen, samen met de andere kunstwerken uit Sint Petersburg, voor eventjes een ware schatkamer in de Hermitage in Amsterdam. Een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis.

Gegevens

Begin:
2 februari 2019
Einde:
26 augustus 2019
Kosten:
€18
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/de-schatkamer/

Locatie

Hermitage Amsterdam
Amstel 51
Amsterdam, 1018 EJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)20 530 87 58
Website:
hermitage.nl/nl/