Chinese kunstenaar Shao Fan in Den Bosch

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Chinese kunstenaar Shao Fan in Den Bosch

1 juni - 18 oktober

€15
Shao Fan

De Chinese hedendaagse kunstenaar Shao Fan (Beijing, 1964) neemt een speciale plaats in binnen de hedendaagse Chinese schilderkunst. Hij combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Op zijn monumentale schilderijen staan merendeels dieren geportretteerd. Maar of het nu apen, hazen of paarden zijn, zij hebben vaak ook iets menselijks.

Fan ziet met name het konijn en de haas als hybride wezens tussen mens en dier. Daarmee sluit hij aan bij een traditie: het konijn en de haas zijn terugkerende onderwerpen in de traditionele Chinese kunst en ambachten. In China heeft men de neiging geen onderscheid te maken tussen deze twee legendarische diersoorten. In de taoïstische traditie worden ze geassocieerd met onsterfelijkheid en een lang leven.

Fan, een internationaal rijzende ster, was ook één van de eerste Chinese kunstenaars die de grenzen tussen visuele kunst en design verkende. Hoewel het ontwerp van zijn Ming stoelen innovatief is, zijn ze verbonden met traditionele methoden. De stoelen kunnen worden beschouwd als een sculptuur die een functioneel meubel suggereren. 

Tot en met 18 oktober is nu in het Noordbrabants Museum in Den Bosch de tentoonstelling Between Truth and Illusion te zien. Bij de tentoonstelling is een prachtig geïllustreerde publicatie verschenen. Deze is hier gratis te bekijken. Een overzicht van zijn werk is ook terug te vinden in het boek: Shao Fan (Yu Han) : You. Works 1984 – 2018

Tot en met 6 september is er in het Noordbrabants Museum ook nog het werk van Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gemäldegalerie en het Kupferstichkabinett van de Akademie der bildenden Künste uit Wenen te zien.   

Gegevens

Begin:
1 juni
Einde:
18 oktober
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
hetnoordbrabantsmuseum.nl/bezoek/tentoonstellingen-activiteiten/tentoonstellingen/shao-fan/

Locatie

Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch, 5211 HT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)73-6877877
Site:
hetnoordbrabantsmuseum.nl/