Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carlos Amorales in het Stedelijk Museum in Amsterdam

23 november 2019 - 17 mei 2020

€18.50
Carlos Amorales, Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont de eerste overzichtstentoonstelling van de kunstenaar Carlos Amorales in Europa. Het geeft een beeld van het werk van één van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. De tentoonstelling richt zich op zijn oeuvre vanaf het midden van de jaren 90 tot het meest recente werk. Werk dat de kunstenaar speciaal voor de tentoonstelling heeft gemaakt.

Veertien zalen van het Stedelijk Museum zijn gevuld met werk van Amorales. Ruimtelijk werk, installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken. Beeldend kunstenaar Carlos Amorales worstelt met de grote vragen van onze tijd. Zoals: hoe verhoudt zich het private tot het publieke domein ?  In zijn werken geeft Amorales zijn visie over dit spanningsveld tussen het individu en de samenleving. Een andere vraag is: wat is de betekenis van identiteit ? Carlos Amorales is een conceptuele identiteit die de kunstenaar heeft aangenomen. Een identiteit die hij ook aan anderen uitleent. Aan bevriende kunstenaars maar ook aan totaal onbekenden.

Carlos Amorales, Stedelijk Museum Amsterdam

Carlos Amorales, Orgy of Narcissus, 2019

Carlos Amorales (1970) begon zijn carrière begin jaren negentig in Amsterdam. Als student aan de Rietveld Academie en resident aan de Rijksakademie. In Amsterdam veranderde hij zijn naam in ‘Carlos Amorales’. Een figuur geïnspireerd op de Mexicaanse lucha libre-worstelaars. Amorales keerde in 2004 vanuit Amsterdam terug naar Mexico Stad. Daar vestigde hij een eigen studio.

Geïnspireerd door massale productie en distributie van beelden in de media creëerde Amorales en zijn team een beeldbank van duizenden digitale beelden. Dit digitale archief staat ter beschikking van de kunstenaar en zijn team van medewerkers, maar kan op verzoek ook met derden gedeeld te worden. Met de beelden uit zijn archief heeft Amorales de afgelopen vijftien jaar een rijk en geschakeerd oeuvre opgebouwd. Waarbij de echte en de online wereld door elkaar lopen. De titel van de tentoonstelling verwijst naar het legendarische atelier van Andy Warhol: The Factory. Net als bij Andy Warhol lopen bij Amorales de echte  en fictieve wereld door elkaar.

Gegevens

Begin:
23 november 2019
Einde:
17 mei
Kosten:
€18.50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
stedelijk.nl/nl/tentoonstellingen/carlos-amorales-2

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
Amsterdam, 1071 DJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)20 5732 911
Website:
stedelijk.nl